Overlijdensbericht Anton Ströhmeijer

Afgelopen week kregen we het droevige bericht dat Anton Ströhmeijer op 67-jarige leeftijd is overleden.

Anton was vele jaren een gewaardeerd lid van ’t Capproen, waarbij hij meerdere jaren trainer/coach is geweest van de selectie.

Daarnaast is Anton trainer geweest van een recreanten team, waar gezelligheid en plezier voorop stonden.

Anton heeft enorm veel voor onze vereniging betekend en we herinneren Anton als een sociale, behulpzame, gezellige, maar ook kritische man, met een groot korfbal hart.

We leven mee met Mieke, Roland en Laura en wensen hen heel veel sterkte toe

Bestuur AKV ’t Capproen

Vriendjes en vriendinnetjes dag bij ‘t Capproen

Hoi allemaal!

Tijd om je vrienden een berichtje te sturen, want maandag 21 juni mogen ze gezellig een training meedoen! 🥳 Zo kunnen we meer mensen laten zien wat een leuke sport korfbal is.⚽️

Opgeven kan via deze link: https://akv-capproen.nl/vriendjes-en-vriendinnetjes.

Vriendjes en vriendinnetjes van welpen kunnen zich ook aanmelden. Dit kan via: https://akv-capproen.nl/vriendjes-en-vriendinnetjes-welpen. De vrienden & vriendinnetjes dag voor de welpen is op zaterdag 26 juni.

‘t Capproen jubileumdag 4 september

Helaas is er dit seizoen nog geen schutterstoernooi, maar niet getreurd want we komen 4 september met iets groters en beters! ’t Capproen bestaat 60 jaar en dat moet gevierd worden! De precieze dagindeling maken we later bekend, maar je kunt in ieder geval een toernooi, gezamenlijke avondmaaltijd en een feestelijk avondprogramma verwachten.Hoe je je hiervoor aanmeldt, hoor je later. Zet 4 september alvast met een uitroepteken in je agenda! Tot dan!

Update trainingen

Beste leden en ouders/verzorgers,

Zoals jullie in de team-app hebben kunnen lezen, gaat de jeugd vanaf maandag 15 maart bijna als normaal op maandag- en donderdagavond trainen. Vanaf zaterdag 20 maart trainen alleen de Welpen en de Senioren op zaterdag.

A.s. zaterdag 13 maart wordt er nog getraind volgens het oude schema.

Eventuele afgelasting vanwege weersomstandigheden zullen altijd in de diverse team-apps worden gemeld.

Deze wijziging betekent ook een aanpassing voor de Corona-‘diensten’. Het nieuwe Corona coördinator schema loopt tot de meivakantie.

Op 2e Paasdag wordt er niet getraind.

Eind april volgt weer een update afhankelijk van de trainingsmogelijkheden en Corona-maatregelen van dat moment.

Speciaal voor de jeugd die dit leest: laat het schema aan je ouders zien, dan weten zij wanneer wij op ze rekenen!

Update schutterstoernooi!

We hebben goed nieuws. Het schutterstoernooi gaat door (mits het goed weer is).

Eerder is al gecommuniceerd dat het schutterstoernooi er anders uit zal zien dan normaal. Het plan was dan ook om de jeugd en senioren te splitsen. Door de versoepelingen die vanaf 1 juli gelden, is besloten dat dit niet meer nodig is. Om er toch voor te zorgen dat niet iedereen tegelijk aankomt om zo drukte op één plek en daarmee lange wachttijd te voorkomen, zal er gefaseerd gestart worden. Doordat de jeugd en senioren niet meer gesplitst worden, zal er niet ’s ochtends vroeg begonnen worden. Wanneer er wel begonnen wordt, zal nog gecommuniceerd worden. 

Ook was het niet zeker of recreanten dit jaar mee konden doen. Door de versoepelingen is besloten dat recreanten sowieso mee mogen doen! 

We hebben nog veel vrijwilligers nodig. Wil je meehelpen, geef je dan op via onderstaande link. Mocht je niet heel de dag willen/kunnen helpen of heb je al een taak in gedachten, geef dit dan aan in het formulier. Later zal een vrijwilligersschema gemaakt worden waarop staat wie wat op welk moment zal doen.

Mensen die willen komen kijken (en dus niet mee willen doen als recreant) mogen komen, maar ook zij moeten zich aanmelden. Dit kan via dezelfde link. Niet-leden die komen kijken kunnen instructie krijgen om te helpen als vrijwilliger mocht dit nodig zijn. 

We zullen op een later moment nog updates geven over de indeling en de regels. Deze zullen voor het schutterstoernooi verspreid worden, zodat iedereen van tevoren weet waar hij/zij aan toe is.

Let op! Inschrijvingen sluiten 1 juli. Geef je dus snel op als je nog mee wilt doen.

Activiteitencommissie & denktank

Schutterstoernooi 2020

In deze bizarre en ingrijpende tijd waarin we lang niet konden korfballen, hebben wij (en jullie vast ook) zin om dit seizoen toch nog met zijn allen af te sluiten. Achter de schermen zijn we druk bezig om dit te realiseren. We kunnen nu dan ook voorzichtig zeggen dat het schutterstoernooi op 11 juli doorgaat (onder voorbehoud). We zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. De gemeente moet bijvoorbeeld het plan goedkeuren, de versoepelingsmaatregelen (per 01-07) moeten doorgaan, er moet genoeg animo zijn en het weer moet goed zijn.

Daarnaast zal de seizoensafsluiting er iets anders uitzien dan jullie gewend zijn. Ten eerste doen we natuurlijk alles volgens de richtlijnen van het RIVM, dus zullen we allemaal anderhalve meter afstand houden en veel onze handen wassen. Ten tweede zal er dit jaar helaas geen barbecue zijn, omdat dit niet volgens de richtlijnen plaats kan vinden. Verder zullen we het schutterstoernooi zo goed als zeker opsplitsen voor de jeugd en senioren om zo de drukte te verspreiden. Het toernooi voor de jeugd zal dan ’s ochtends plaatsvinden en het toernooi voor de senioren ‘s middags. In welke categorie de A zal vallen, moet nog bepaald worden.  Als laatste zullen we dit jaar geen kosten in rekening brengen en zal het toernooi dus gratis zijn.

Meer details en updates volgen later, maar om de organisatie en planning rond te krijgen willen we graag zo snel mogelijk weten hoeveel leden geïnteresseerd zijn. Geef je daarom op voor 1 juli als je mee wilt doen. Dit kan via de link die is verstuurd per email.

Hierbij willen we nogmaals benadrukken dat het schutterstoernooi onder voorbehoud is en wij als organisatie afhankelijk zijn van externe factoren. Mocht het zo zijn dat er dermate veel aanmeldingen zijn, kan er vanuit de organisatie besloten worden dat het toernooi alleen voor leden zal zijn en recreanten dit jaar niet mee kunnen doen. We gaan er voorlopig vanuit dat dit niet het nodig zal zijn, dus recreanten kunnen zich gewoon aanmelden. We houden jullie hier natuurlijk over op de hoogte.

Wij hebben er in ieder geval zin in en hopen jullie allemaal nog te zien op 11 juli!

Activiteitencommissie & denktank

Alex Krol wil met ‘t Capproen gaan meetellen

Hellevoetsluis- ‘t Capproen heeft het na de mooie 5-13 overwinning tegen Eureka in het thuisduel tegen Focus laten afweten. De formatie van coach Alex Krol verloor het duel op het sportpark Martin Luther Kinglaan met 6-8 (5-5) tegen de club uit het Brabantse Etten-Leur.

Door Dan Rolandus Groot hellevoet

”We hebben een matige wedstrijd gespeeld, zeker als je na ruim vijf minuten spelen al met 4-0 voor staat”, sprak de nieuwe coach Alex Krol zijn ongeloof uit. ”We gingen meteen de strijd aan en speelden goed, maar door irritatie tegen de scheidsrechter vanwege diens verkeerde keuzes hebben we onszelf uit de wedstrijd gespeeld. Ondanks een time-out kreeg ik het er niet uit bij mijn spelers.” ‘t Capproen zag de 4-0 voorsprong nog voor de thee als sneeuw voor de zon verdwijnen. ”We verzuimden ook de kansen te benutten, lieten Focus van 5-3 terugkomen tot 5-5 en in de tweede kwamen wij nog gelijk tot 6-6. We kwamen er vervolgens niet meer overheen mede omdat we de afspraken van het breedhouden van het veld niet nakwamen. We speelden te compact waardoor we in de reactie moesten ballen.”

Top-3
Alex Krol baalde van de nederlaag, maar dat neemt niet weg dat hij toch redelijk hoge verwachtingen heeft van de hoofdmacht van ‘t Capproen. ”De doelstelling is om zo hoog mogelijk mee te draaien in de top van de vierde klasse, maar in dat geval hebben we zaterdag geen goede zaken gedaan”, spreekt Krol zijn ambities uit.
Alex Krol is de opvolger van Roy Vermaat, die drie jaar de scepter zwaaide over de selectie van de Hellevoetse korfbalformatie. De huidige coach van ‘t Capproen kwam in Schiedam vanaf de jeugd uit voor SSC Harga, het huidige Nexus. ”We speelden met Harga in de toenmalige eerste klasse van de afdeling Rotterdam in de tijd van het drie vakkenveld.” Na zijn verhuizing van Schiedam naar Hellevoetsluis in 2002 behoorde Alex Krol tot de selectie van ‘t Capproen. ”Ik herinner me nog dat ik samenspeelde met onder andere Jeroen Letterie, Nathan Doodkorte, Esther Bruinaars, Brenda Groenendijk, Marcel van der Zon, Sander Visser (de huidige voorzitter, DR) en Kai Zuidam. We speelden in die periode in de derde en vierde klasse. Evenals bij Harga trainde ik bij ‘t Capproen de hogere jeugdteams.”

Forenzenclub
De 49-jarige Alex Krol hoopt dat de leden zich in de leeftijd van 18-19 jaar gaan binden met ‘t Capproen. ”Dat zal niet meevallen, want we zijn een forenzenclub. Met de aanwas van de jeugd zit het wel goed. Iedereen is tevreden over de activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. Maar het gaat om de studerende jeugd in de leeftijd van 18 jaar, die verkassen naar de stad om te gaan studeren. Dat maakt het lastig om die leeftijdsgroep voor de club te behouden.” De verpleegkundig specialist in de kinder- en jeugdpsychiatrie Yulius in Barendrecht is blij met het feit dat elke groep vanaf de jeugd tot en met de selectieteams werkt met ervaren trainer/coaches. ”We trainen twee keer in de week, maar spelen met al onze teams vanaf de jeugd in de laagste klasse. We willen met de club verder omhoog kijken. In het vorige seizoen is het gelukt om bij elk team een ervaren coach te zetten. Toen Roy Vermaat voor de zomer aangaf te stoppen als coach hebben we de koppen bij elkaar gestoken en ben ik aangewezen als hoofdtrainer. Nathan Doodkorte, Peter Hartensveld, Wim van der Perk en Wendy Letterie-Wolterman zijn de andere coaches. Zij kennen het klappen van de zweep. Nathan verzorgt op maandagavond de conditie- en schottraining en ik op donderdagavond de technische- en tactische training. Er is een goede afstemming zonder daarbij de ploeg te belasten. Ik maak me alleen zorgen over het verloop bij de 18-jarigen. Bij de A zijn er twee speelsters, die studeren in Enschede en Amsterdam, maar op zaterdag korfballen bij ‘t Capproen. Toch mooi. We trainen samen met de selectie van één en twee en de A-jeugd. Het tweede team speelt in de breedteklasse, maar dat team willen we eigenlijk laten instromen in de wedstrijdklasse. Dan is het wel zaak dat de club wel gediplomeerde scheidsrechters levert.”

Coopertest
‘t Capproen heeft zich goed voorbereid op het seizoen. ”Ik ben van mening dat korfbal een intervalsport is”, sluit Alex Krol af. ”De spelers tot en met de A-jeugd hebben huiswerk meegekregen om optimaal fit aan het seizoen te beginnen, zoals een coopertest. Bij elke test kijken of zij zich hebben verbeterd. We hebben daarvan een aantal goede reacties gehad. De duurtraining is om snel te herstellen van de interval. Iedereen moet fris zijn. We hebben in de voorbereiding goede wedstrijden gespeeld. Iedereen is gretig op de training. Ik heb het idee dat iedereen er voor wil gaan.” ‘t Capproen speelt aanstaande zaterdag om 15.00 uur in Mijnsheerenland tegen Oranje Zwart/De Hoekse.