Alex Krol wil met ’t Capproen gaan meetellen

Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft het na de mooie 5-13 overwinning tegen Eureka in het thuisduel tegen Focus laten afweten. De formatie van coach Alex Krol verloor het duel op het sportpark Martin Luther Kinglaan met 6-8 (5-5) tegen de club uit het Brabantse Etten-Leur.

Door Dan Rolandus Groot hellevoet

”We hebben een matige wedstrijd gespeeld, zeker als je na ruim vijf minuten spelen al met 4-0 voor staat”, sprak de nieuwe coach Alex Krol zijn ongeloof uit. ”We gingen meteen de strijd aan en speelden goed, maar door irritatie tegen de scheidsrechter vanwege diens verkeerde keuzes hebben we onszelf uit de wedstrijd gespeeld. Ondanks een time-out kreeg ik het er niet uit bij mijn spelers.” ’t Capproen zag de 4-0 voorsprong nog voor de thee als sneeuw voor de zon verdwijnen. ”We verzuimden ook de kansen te benutten, lieten Focus van 5-3 terugkomen tot 5-5 en in de tweede kwamen wij nog gelijk tot 6-6. We kwamen er vervolgens niet meer overheen mede omdat we de afspraken van het breedhouden van het veld niet nakwamen. We speelden te compact waardoor we in de reactie moesten ballen.”

Top-3
Alex Krol baalde van de nederlaag, maar dat neemt niet weg dat hij toch redelijk hoge verwachtingen heeft van de hoofdmacht van ’t Capproen. ”De doelstelling is om zo hoog mogelijk mee te draaien in de top van de vierde klasse, maar in dat geval hebben we zaterdag geen goede zaken gedaan”, spreekt Krol zijn ambities uit.
Alex Krol is de opvolger van Roy Vermaat, die drie jaar de scepter zwaaide over de selectie van de Hellevoetse korfbalformatie. De huidige coach van ’t Capproen kwam in Schiedam vanaf de jeugd uit voor SSC Harga, het huidige Nexus. ”We speelden met Harga in de toenmalige eerste klasse van de afdeling Rotterdam in de tijd van het drie vakkenveld.” Na zijn verhuizing van Schiedam naar Hellevoetsluis in 2002 behoorde Alex Krol tot de selectie van ’t Capproen. ”Ik herinner me nog dat ik samenspeelde met onder andere Jeroen Letterie, Nathan Doodkorte, Esther Bruinaars, Brenda Groenendijk, Marcel van der Zon, Sander Visser (de huidige voorzitter, DR) en Kai Zuidam. We speelden in die periode in de derde en vierde klasse. Evenals bij Harga trainde ik bij ’t Capproen de hogere jeugdteams.”

Forenzenclub
De 49-jarige Alex Krol hoopt dat de leden zich in de leeftijd van 18-19 jaar gaan binden met ’t Capproen. ”Dat zal niet meevallen, want we zijn een forenzenclub. Met de aanwas van de jeugd zit het wel goed. Iedereen is tevreden over de activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. Maar het gaat om de studerende jeugd in de leeftijd van 18 jaar, die verkassen naar de stad om te gaan studeren. Dat maakt het lastig om die leeftijdsgroep voor de club te behouden.” De verpleegkundig specialist in de kinder- en jeugdpsychiatrie Yulius in Barendrecht is blij met het feit dat elke groep vanaf de jeugd tot en met de selectieteams werkt met ervaren trainer/coaches. ”We trainen twee keer in de week, maar spelen met al onze teams vanaf de jeugd in de laagste klasse. We willen met de club verder omhoog kijken. In het vorige seizoen is het gelukt om bij elk team een ervaren coach te zetten. Toen Roy Vermaat voor de zomer aangaf te stoppen als coach hebben we de koppen bij elkaar gestoken en ben ik aangewezen als hoofdtrainer. Nathan Doodkorte, Peter Hartensveld, Wim van der Perk en Wendy Letterie-Wolterman zijn de andere coaches. Zij kennen het klappen van de zweep. Nathan verzorgt op maandagavond de conditie- en schottraining en ik op donderdagavond de technische- en tactische training. Er is een goede afstemming zonder daarbij de ploeg te belasten. Ik maak me alleen zorgen over het verloop bij de 18-jarigen. Bij de A zijn er twee speelsters, die studeren in Enschede en Amsterdam, maar op zaterdag korfballen bij ’t Capproen. Toch mooi. We trainen samen met de selectie van één en twee en de A-jeugd. Het tweede team speelt in de breedteklasse, maar dat team willen we eigenlijk laten instromen in de wedstrijdklasse. Dan is het wel zaak dat de club wel gediplomeerde scheidsrechters levert.”

Coopertest
’t Capproen heeft zich goed voorbereid op het seizoen. ”Ik ben van mening dat korfbal een intervalsport is”, sluit Alex Krol af. ”De spelers tot en met de A-jeugd hebben huiswerk meegekregen om optimaal fit aan het seizoen te beginnen, zoals een coopertest. Bij elke test kijken of zij zich hebben verbeterd. We hebben daarvan een aantal goede reacties gehad. De duurtraining is om snel te herstellen van de interval. Iedereen moet fris zijn. We hebben in de voorbereiding goede wedstrijden gespeeld. Iedereen is gretig op de training. Ik heb het idee dat iedereen er voor wil gaan.” ’t Capproen speelt aanstaande zaterdag om 15.00 uur in Mijnsheerenland tegen Oranje Zwart/De Hoekse.

Alex Krol nieuwe hoofdtrainer!

Na het aangekondigd vertrek van Roy Vermaat i.v.m. privéredenen en met volledige begrip vanuit Bestuur en Technische Commissie, is afgelopen weken toegewerkt naar een oplossing om de rol van hoofdtrainer voor de selectie in te kunnen vullen.
Het was een moeilijke taak een nieuwe trainer te vinden voor aankomend seizoen, aangezien dit op korte termijn gerealiseerd moest worden. Verschillende externe en interne opties zijn bekeken en dit heeft geresulteerd in de aanstelling van Alex Krol als hoofdtrainer voor het seizoen 2019-2020.
Alex heeft jarenlange korfbalervaring als speler, maar ook als jeugdtrainer. Deze ervaring komt goed van pas bij zijn nieuwe rol als hoofdtrainer. Hij zal daarnaast ondersteund worden door een technische staf. Samen met dit team wil Alex naast de tactiek en techniek werken aan de focus op het verhogen van de basisconditie gericht op sneller herstel na explosieve acties in de verdediging als in de aanval en meer duurvermogen onder warme omstandigheden.
Bestuur en Technisch Commissie wensen Alex veel sportief succes toe.

’t Capproen 2 Kampioen!

Door een knappe 5-8 overwinning bij en op Sporting Delta 6, is het tweede van Korfbalvereniging ’t Capproen, afgelopen zaterdag terecht kampioen geworden! Knap, omdat de tegenstander, de enige overgebleven concurrent voor de titel was en bij een overwinning nog gelijk kon komen met het enthousiaste team uit Hellevoetsluis. Trainer Roy Vermaat had nooit durven dromen zijn trainersschap bij de selectie af te kunnen sluiten met een kampioenschap van het tweede én een overwinning van het ‘eerste’ tegen streekgenoot ZKV Zuidland. Goals tegen Delta 6 kwamen op naam van Mark Kuijper 2 x, Stan 2x, Rolf Heinrichs (met baard) 1 x, Amber 1x, Lotte Stolk en Michael 1x

Streekderby ’t Capproen-ZKV Zuidland laatste wedstrijd Coach Roy Vermaat

Op zaterdag 15 juni, staat de altijd spannende, streekderby in het Korfbal op het programma. ’t Capproen 1 en ZKV Zuidland 1 treffen elkaar aan de Martin Luther Kinglaan in Hellevoetsluis. Pikant “detail” is, dat het treffen, ook de laatste wedstrijd van ’t Capproen coach Roy Vermaat is. Hij heeft aangegeven te vertrekken in verband met privé omstandigheden. Roy blijft gelukkig behouden voor de vereniging en zal daar waar mogelijk nog wedstrijden fluiten. 

Aan de vooravond van zijn vertrek, geeft de coach aan over een nagenoeg fitte selectie te kunnen beschikken voor het belangrijke duel. Alleen Daphne Poldervaart is vanwege een knieblessure voor langere tijd uitgeschakeld. Dianne Kuijper en Brittany de Kruijff lijken ook net op tijd weer in topvorm te verkeren. De selectie wordt versterkt met Manon Doodkorte, die in de laatste wedstrijd 

 ook goed was ingevallen. ’t Capproen 2 kan binnenkort nog kampioen worden en het eerste team gaat met vertrouwen de wedstrijd tegen ZKV in. De coach hoopt na een gunstige uitslag met een opgeheven hoofd te kunnen vertrekken. Het bestuur betreurt het vertrek van Roy Vermaat. Hij stopt vanwege privéredenen, het heeft niets met de club te maken. Het bestuur kent de redenen en steunt hem daarin, ondanks dat het contract juist verlengd was. Soms is het helaas niet anders. De Technische Commissie heeft al direct actie ondernomen en is druk bezig een oplossing te zoeken voor goede continuïteit. Roy laat een goede erfenis achter, een nieuwe trainer mag rekenen op een enthousiaste en leergierige groep. Het bestuur dankt Roy voor zijn inzet en wenst hem veel succes toe in de toekomst. Roy is een man van de club, dus zal absoluut nog veelvuldig bij de club te zien zijn.

’t Capproen moeizaam tegen Oranje Zwart

Schutterstoernooi 2019!

Zoals ieder jaar sluiten we het seizoen met elkaar af met het schutterstoernooi en de barbecue. Dit jaar vindt de afsluiting plaats op 13 juli. Houd deze datum dus vrij in je agenda! Wil je deelnemen aan het schutterstoernooi en na afloop lekker een hapje eten? Geef je dan snel op! Dit kan door je in te schrijven op de lijst die in de kantine hangt. Het geld kun je in een envelop in de brievenbus van de activiteitencommissie stoppen. Ook niet-leden mogen zich inschrijven!

De kosten voor deelname aan het schutterstoernooi zijn €2 per persoon en de barbecue kost €7.50 per persoon. Kinderen onder de 10 jaar eten voor €5 mee. Het plan is om die dag 12:00 te starten met het schutterstoernooi. Wees een kwartier voor aanvang aanwezig! Rond 18:00 zetten we de barbecue aan.

Bij voldoende interesse kan er een ouders-tegen-ouders-wedstrijd worden georganiseerd. Meld je dus snel aan als je hieraan mee wilt doen.

De activiteitencommissie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. Het gaat hier om opbouwen, bardienst draaien, barbecuen etc. Ook al kan je maar een uurtje helpen, alle hulp wordt gewaardeerd!
Graag tot 13 juli!

Met vriendelijke groet,

De activiteitencommissie (Justin en Color)