Streekderby ‘t Capproen-ZKV Zuidland laatste wedstrijd Coach Roy Vermaat

Op zaterdag 15 juni, staat de altijd spannende, streekderby in het Korfbal op het programma. ‘t Capproen 1 en ZKV Zuidland 1 treffen elkaar aan de Martin Luther Kinglaan in Hellevoetsluis. Pikant “detail” is, dat het treffen, ook de laatste wedstrijd van ‘t Capproen coach Roy Vermaat is. Hij heeft aangegeven te vertrekken in verband met privé omstandigheden. Roy blijft gelukkig behouden voor de vereniging en zal daar waar mogelijk nog wedstrijden fluiten. 

Aan de vooravond van zijn vertrek, geeft de coach aan over een nagenoeg fitte selectie te kunnen beschikken voor het belangrijke duel. Alleen Daphne Poldervaart is vanwege een knieblessure voor langere tijd uitgeschakeld. Dianne Kuijper en Brittany de Kruijff lijken ook net op tijd weer in topvorm te verkeren. De selectie wordt versterkt met Manon Doodkorte, die in de laatste wedstrijd 

 ook goed was ingevallen. ‘t Capproen 2 kan binnenkort nog kampioen worden en het eerste team gaat met vertrouwen de wedstrijd tegen ZKV in. De coach hoopt na een gunstige uitslag met een opgeheven hoofd te kunnen vertrekken. Het bestuur betreurt het vertrek van Roy Vermaat. Hij stopt vanwege privéredenen, het heeft niets met de club te maken. Het bestuur kent de redenen en steunt hem daarin, ondanks dat het contract juist verlengd was. Soms is het helaas niet anders. De Technische Commissie heeft al direct actie ondernomen en is druk bezig een oplossing te zoeken voor goede continuïteit. Roy laat een goede erfenis achter, een nieuwe trainer mag rekenen op een enthousiaste en leergierige groep. Het bestuur dankt Roy voor zijn inzet en wenst hem veel succes toe in de toekomst. Roy is een man van de club, dus zal absoluut nog veelvuldig bij de club te zien zijn.